Cazul Șor stiri: 594

Valoarea minimă a obligației fiscale sau vamale care pot fi contestate va fi redusă

1 aug. 15:22   Societate
1335 0

Dumitru Alaiba, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în domeniul controlului de stat a activității de antreprenor se reduce în jumătate valoarea minimă a obligației fiscale sau vamale care pot fi contestate în consiliul de soluționare a disputelor în cadrul Serviciului Fiscal și Serviciului Vamal de la 500 mii lei pentru agenți economic și 250 mii pentru cetățeni - la 250 și 125 mii lei respectiv.

Totodată, se propune ca majoritatea în consilii să fie reprezentată de asociațiile de afaceri. Aceasta va oferi acces mai multor contribuabili soluționarea eficientă a disputelor.

În 2022 au fost doar două contestații în Consiliul de Dispute. Pe de altă parte, în instanțe pe rol sînt circa 700 de cazuri doar împotriva Fiscului. Prin această măsură fluidizam sistemul judecătoresc, oferim o alternativă antreprenorilor. Acest set de măsuri din domeniul fiscal și vamal are drept scop eliminarea birocrației și creșterea eficienței și productivității antreprenorilor noștri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?