TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Vaccinul Sputnik V, aprobat pentru utilizarea în R. Moldova

După mai multe dispute vaccinul rusesc împotriva COVID-19 a fost aprobat pentru utilizare în Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

”În contextul situației epidemiologice actuale, astăzi, 3 martie, s-au întrunit în ședință membrii Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG), în cadrul căreia a fost discutat procesul de vaccinare în Republica Moldova. Un subiect pe ordinea de zi fiind utilizarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în Republica Moldova, care au fost cu succes dezvoltate, demonstrând un grad înalt de siguranță și eficiență. Astfel, membrii NITAG, evaluând riscurile și situația epidemiologică nefavorabilă, au aprobat utilizarea în Republica Moldova inclusiv a vaccinurilor care au fost autorizate în țara de origine și incluse în Lista OMS, EUL, în proces de evaluare (se anexează Lista din 01.03.2021 de pe pagina web a OMS. Aceasta poate suferi schimbări):

-Pfizer Biontech

-AstraZeneca -UK


-AstraZeneca – Sk Bio

-AstraZeneca – SII

-Sinopharm

-Sinovac

-Moderna

-Janssen

-The Gamaleya National Center (Sputnik V)

-CanSinoBio”, se arată în nota de presă.

Astfel, autoritățile de la Chișinău au undă verde pentru a negocia aducerea în țară a oricărui vaccin din lista de mai sus și folosirea lui pe scară largă nu doar în cadrul centrelor private.

Reamintim că în țara noastră, campania națională de imunizare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie. În prima etapă de imunizare vor fi vaccinați cadrele medicale din secțiile de ATI și reanimare, dar cele cu profil COVID.

Primul lot de vaccin AstraZeneca (21600 doze) a ajuns în țara noastră pe data de 27 februarie. Acestea au fost donate de autoritățile române, fiind primul lot din cele 200 mii doze promise. Totodată mîine urmează să ajungă în țară alte peste 14 mii de doze de pe platforma COVAX.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load