COVID-19 în MOLDOVA

Vacanță în Moldova. 4 metode de a te odihni pe bani puțini (FOTO)

Vacanță în Moldova. 4 metode de a te odihni pe bani puțini (FOTO)

Pandemia de coronavirus a schimbat viața moldovenilor, aceștea în mare parte au renunțat la vacanțele de la mare și optează tot mai mult pentru o vacanță acasă, scrie Noi.md.

În timp ce unii aleg să meargă la cele mai neobișnuite pensiuni din Republica Moldova prețurile la care uneori sînt destul de pipărate, alții merg spre niște destinații mai puțin costisitoare.

Odihnă pe malul Nistrului


Rîul Nistru, care este pe bună dreptate una din cele mai mari bogății oferite de natură țării noastre, poate oferi moldovenilor o vacanță pe cinste.

Familiile pot alege să se odihnească în una din bazele de odihnă din Vadul lui Vădă. În această zonă de odihnă sînt amplasete peste 15 baze de odihnă în care prețul variază în dependență de confort, distanța de la plajă și serviciile propuse. Astfel o noapte de cazare într-o bază de odihnă din zona Vadul lui Vodă ar putea să coste de la 60 de lei pentru o persoană și poate ajunge și la 2000 de lei în cazul chiriei unei căsuțe de lept care are propriul foișor.

Mai multe detalii despre bazele de odihnă din Vadului lui Vodă găsiți aici.

Vacanță pe patru roți cu o autoruloră

Pentru cei care preferă o vacanță activă, o alternativă este și autorulota cu care poți merge în mai multe regiuni ale țării nerenunțînd la confort. În mediu chiria unei autorulote în Republica Moldova costă în mediu 130 de euro pentru o zi.

Rulotele oferă posibilitatea de a călători în cele mai frumoase locuri din țară cu confortul unei case de locuit. În interiorul rulotei ai tot de ce este nevoie, pat, masă, frigider, cabină de duș, oglindă și dulapuri pentru depozitarea lucrurilor.

Odihnă în sînul naturii

Centrul de Instruire şi Agrement Ivancea al S.A. „ Moldtelecom ” este situat în nemijlocita apropiere a oraşului Orhei şi a destinaţiei turistice Orheiul Vechi, la 30 km distanţa de Chişinău.

Într-o zonă foarte pitorească din inima Moldovei şi a Codrilor, aici aveţi posibilitatea să admiraţi un peisaj natural deosebit, unde se îmbină de minune dealurile împădurite, cu lacuri şi cu şes.

Îndepărtat de aglomeraţia oraşului, Centrul de Instruire şi Agrement Ivancea este o locaţie unde petrecerea timpului liber sau a unor activităţi vă va oferi energie şi o relaxare pe măsură.

Evenimente speciale de familie, escapade de weekend, team building, seminare sau întâlniri de afaceri pot fi găzduite perfect în Cadrul Centrului de Instruire şi Agrement Ivancea, care dispune de o gamă extinsă de servicii de cazare şi organizare evenimente la tarife deosebit de avantajoase.

Camping - odihnă cu cortul

Odihna cu cortul oferă posibilitatea de a admira din plin frumusețea naturii din țara noastră, oferă o mai mare libertate în călătorie. Te poți bucura de aerul răcoros al dimineții și să te bucuri de priveliștea de poveste care ți se deschide chiar din prorpiul cort.

Mai jos găsiți cîteva repere unde odihna cu un cort poate să se transforme într-o experiență de poveste:

Duruita, camping la grote

Campingul „Duruita, camping la grote” se află chiar la poalele cheilor Duruitoarei și pe malul lacului de acumulare Costești-Stînca, de aceea te poți bucura de o priveliște minunată chiar din cort în fiecare dimineață, poți pescui, plimba cu motocicleta și bicicleta, există o tabără pentru copii, camping, poți practica sportul nautic, caiac-canoe, alpinimul clasic, grătar în peșteră, atelier în aer liber.

Aici puteți vedea Rezervorul de apă în Costești, Valea „o sută de movile”, Cheile Duruitoarei, toltrele, rîul Prut și peștera din Duruitoarea

Pentru a amplasa un cort în această zonă veți scoate din buzunar pentru o persoană 100 de lei.

Cum ajungeți?

O altă zonă pentru camping este și Camping Bacota

Camping Bacota de la Orheiul Vechi se află pe stîncă și dezvăluie o priveliște de neuitat spre Răut. Aici veți putea vedea o panoramă uluitoare asupra Butuceniului și a Canionului Răutului. Pe suprafața de un hectar al acestui camping, puteți sta cu rulota, amenaja un cort sau rămîne la „Crama lui Vasile”.

Dacă veniți aici cu o rulotă atunci veți scoate din buzunar 230 de lei, iar dacă vreți să instalați un cort atunci veți plăti 150 de lei.

Cum ajungeți?

Campingul se află la o distanță de 50 de kilometri de Chişinău.

Vila Roz

Vila Roz este situată pe partea stîngă, la intrarea în satul Trebujeni, Vila Roz este înconjurată de privelişti, bogăţii naturale şi istorice. Pensiunea se află pe malul rîului Răut şi are amplasarea perfectă pentru a descoperi toate monumentele arheologice și istorice din apropierea complexului arheologic „Orheiul Vechi”.

Pentru 150 de lei (persoană/noapte), veți primi un cort de două persoane, spațiu pentru cort (în grădină, pe malul rîului Răut), loc de foc, acces la baie, wc și terasă.

Pentru 120 de lei (persoană/noapte), veți primi spațiu pentru cort (în grădină, pe malul rîului Răut), loc de foc, acces la baie, wc și terasă.

Cum ajungeți?

Campingul se află la o distanță de 50 de kilometri de Chişinău.

Tururi turistice prin Moldova

Odată cu pandemia și agențiile de turism din Republica Moldova s-au reprofilat și au început să propună turiștilor odihna acasă. În acest context a fost lansată și campanie #NeamPornit unde moldovenii pot face cunoștință cu cele mai frumoase zone din țara noastră.

Rezervații naturale, mănăstiri, schituri, stînci. Întreaga călătorie este însoțită de povestirile ghizilor profesioniști care vă vor cufunda în istoria și cultura neamului nostru.

Creativitatea prestatorilor de servicii în domeniul turismului a mers și mai departe și le propune pasionaților de aventuri la pas oferte personalizate. Astfel, clientul spune ce i-ar plăcea să vadă, pe unde i-ar plăcea să meargă și unde i-ar plăcea să se oprească, iar agenții îi întocmesc un itinerar exact pe gustul său.

Tururile încep de la 15 euro și pot varia mult peste 100 de euro, în funcție de dorințele și preferințele clienților.

Hai să zburăm...

Vacanța acasă poate fi frumoasă și la înălțime. Moldovenii care vor mai mult decît o simplă vacanță la o bază de odihnă, într-un cort sau pensiune din țară pot alege și zborurile cu parapanta, sau cu balonul cu aer cald. Locurile de zbor depind de direcția vîntului și intensitatea lui. Cele mai solicitate locații sînt Orheiul Vechi și Molovata.

Pentru un zbor single cu parapanta, care durează un sfer de oră, clienții trebuie să scoată din buzunar 400 de lei.

Pe cînd un zbor cu balonul de aer cald pornește de la 99 de euro și poate ajunge și la 400 de euro.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load