COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Va fi verificat modul în care personalul medical a primit indemnizația de 16 mii de lei

28 sep. 2021,, 15:46   Societate
1897 0

Ministerul Finanțelor a demarat o inspecție financiară prin care va fi verificat modul de gestionare a banilor alocați pentru achitarea indemnizației unice Covid-19 de 16 mii de lei, oferite angajaților din instituțiile medico-sanitare, care s-au îmbolnăvit la locul de muncă.

Inspectarea este încă în derulare și rezultatele vor fi prezentate în raportul final, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

În urma verificării se presupune că angajații, care nu s-au infectat la locul de muncă vor fi nevoiți să întoarcă indemnizația. Totodată criteriile de verificare nu sînt încă cunoscute și „nu este recomandat să ne axăm pe acest aspect, atît timp cît nu este o hotărîre finală”.

„Momentan, potrivit Programului de activitate al Inspecției Financiare pentru semestru II 2021, derulează inspectarea financiară privind corectitudinea stabilirii și gestionării mijloacelor financiare utilizate în procesul achitării indemnizației unice Covid -19 de către APC și APL. Raportul privind rezultatele inspectării la moment nu este întocmit, de aceea vom reveni cu informații cînd vom avea rezultatele finale ale inspectării.

Cu toate acestea, menționăm că, niciun angajat din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, care a primit, în condiții legale, indemnizația unică în mărime de 16 mii lei în urma infectării cu infecția Covid -19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu nu va fi în situația să restituie indemnizația respectivă”, a precizat ofițera.


Cadrele medicale ar putea să nu mai beneficieze de indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului, dacă se vor infecta cu SARS-CoV-2 în timpul acordării asistenței medicale. Abrogarea acestei prevederi a fost aprobată ieri în Guvern și a fost înaintată Parlamentului pentru examinare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X