X 

Va fi adus în acest an Focul Haric la Chișinău? Reprezentanții Mitropoliei Moldovei oferă detalii

14 mar. 12:41   Societate
3316 0

Focul Haric va fi adus în Republica Moldova și în acest an, doar că, la Ierusalim nu va merge mitropolitul Vladimir.

Mitropolia l-a delegat pe PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, să aducă lumina sfîntă la Chișinău. Declarația a fost făcută pentru Realitatea.md de către Vadim Cheibaș, secretar general al Mitropoliei.

„În acest an Mitropolitul Vladimir nu va merge după focul haric. De asemenea, nu intenționăm să apelăm la vreun sponsor. S-a luat decizia ca lumina sfîntă să fie adusă la Catedrala Mitropolitană de Episcopul Ioan, care va fi de altfel și conducătorul pelerinajului în Țara Sfîntă, organizat de Mitropolie în Săptămîna Patimilor. Pelerinajul va începe marți, 11 aprilie și se va încheia sîmbătă, 15 aprilie”, a declarat Cheibaș.

De asemenea, secretarul general al Mitropoliei a mai precizat pentru sursa citată că s-a purtat discuții cu o companie avia de la noi pentru a aduce lumina sfîntă.

„Cei care vor merge în pelerinaj în Israel vor merge cu o rută comercială. Am negociat cu o companie avia din țară, dacă nu greșesc este Hisky, cu care s-a convenit ora întoarcerii la Chișinău, astfel încît focul haric să ajungă la catedrală în jurul orei 20:00”, a mai adăugat Cheibaș.


În 2022, Focul Haric a fost adus la Chișinău de Mitropolitul Vladimir. Toate cheltuielile au fost suportate de Partidul Politic „Șor”, deși Mitropolia a negat informațiile apărute în spațiul public. Mai mult, fostul președinte al țării, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, i-a mulțumit lui Ilan Șor, pentru că a contribuit la aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim în Moldova.

În 2021, Mitropolitul Vladimir nu a mers la Ierusalim, iar lumina sfîntă a fost adusă de un singur preot, comparativ cu anii precedenți cînd se deplasa delegația din care făcea parte un număr mai mare de persoane.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий