COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Va ajunge procuror general Andrei Năstase

Va ajunge procuror general Andrei Năstase

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a comentat zvonurile apărute în spațiul public potrivit cărora ar urma să se numere printre candidații la funcția de procuror general, dacă Maia Sandu va înainta o listă Consiliului Superior al Procurorilor. Năstase neagă acest lucru și explică de ce nu ar fi posibil, scrie tv8.

„Nu mai pot realiza visul din studenție de a ajunge în ierarhia Procuraturii, în vîrful acestei instituții, pentru că în 2015 am fost nevoit să intru în politică și să fiu în fruntea unui partid, iar asta îmi creează anumite dificultăți în a mai pretinde la o astfel de funcție”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Politicianul a sugerat că PSRM a fost mirat de acest zvon, dar a dat asigurări că nu va candida la funcția de procuror general, iar alți oameni potriviți pentru șefia Procuraturii se vor găsi în scurt timp.


„Am înțeles că este multă nervozitate într-o anumită tabără că s-ar fi discutat candidatura mea. Nu este așa și eu sînt sigur că în perioada următoare se vor găsi persoanele care vor candida și va ajunge să fie desemnată în această funcție o persoană în bază de meritocrație”, a adăugat Năstase.

Amintim că Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, pentru ca premierul să obțină dreptul de a înainta Consiliului Superior al Procurorilor lista candidaților pentru funcția de procuror general.

Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor ar putea să înregistreze astăzi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, fiind nemulțumiți de anularea rezultatelor concursului desfășurat de Ministerul Justiției și asumarea răspunderii Guvernului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load