TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

USMF impune reguli mai stricte pentru studenții străini

USMF impune reguli mai stricte pentru studenții străini

Reguli mai stricte pentru studenţii străini de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova.

Aceştia vor fi testaţi antidrog la admiterea la studii, dar şi la fiecare sesiune de examene, iar cei care vor încălca aceste reguli vor fi exmatriculaţi. Anunţul a fost făcut de rectorul USMF, Emil Ceban, în contextul cazului recent de deconspirare, de către organele de drept, a unei grupări implicate în trafic de droguri.

Prevedrile vor fi stipulate în contractele de studii încheiate cu studenții. Totodată, administraţia Universității a decis să instituie o disciplină mai riguroasă pentru tinerii din străinătate, precum și va expedia scrisori de avertizare părinţilor pentru a-i atenţiona şi a lua atitudine referitor la cazul sus-menționat. În acelaşi timp, va fi revizuit modul de lucru abordat de companiile de recrutare.

Potrivit datelor SIS, în ultimii 3-4 ani, aproximativ 30 de studenţi străini au fost exilați în țările lor de origine din cauza încălcării legislaţiei Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load