COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Usatîi cheamă lumea la proteste împotriva reținerii lui Stoianoglo

8 oct. 11:00   Societate
1686 2

Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, a îndemnat lumea să iasă la proteste contra reținerii procurorului general, Alexandr Stoianoglo, scrie point.md.

„A avut loc ceva îngrozitor. Eu înțeleg foarte bine tragedia acestor evenimente. Știam că pe Stoianoglo doreau să-l demită din funcția de procuror general, pentru ca în loc să pună o maimuță docilă, care va îndeplini toate comenzile. Noua putere face exact ce critica la puterea anterioară. Trebuie să oprim dictatura!”, a menționat Usatîi într-un life pe facebook, informează Realitatea.md.

În context, liderul în demisie al Partidului Nostru, i-a îndemnat pe „colegii primari” să nu tacă și să iasă la protest.

„Îi rog pe colegii din Partidul Nostru să discute cu oamenii ca să fim pregătiți să mergem la Chișinău, pentru a salva viața și onoarea acestui om. Poate el a și comis greșeli, ca și noi toți, dar cu siguranță nu a fost un corupt sau nemernic”, a mai spus Usatîi.

Amintim, că în data de 5 octombrie a fost reținut procurorul general Alexandr Stoianoglo. Atunci deputatul PAS, Lilian Carp, a venit cu o asemenea solicitare către Consiliul Superior al Procurorilor. La câteva ore distanță a fost numit un procuror, care să investigheze cazul, Victor Furtună, precum și au avut loc percheziții în biroul și la domiciliul lui Alexandr Stoianoglo. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolator.
Procuror general interimar a devenit Dmitri Robu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X