Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Ursula von der Leyen a transmis un mesaj pentru Moldova și Ucraina

25 iun. 12:00   Societate
3936 0

Înainte de conferințele interguvernamentale de la Luxemburg, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a venit cu un mesaj pentru Republica Moldova și Ucraina.

Aceasta a spus că deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Moldova este o veste foarte bună care este salutată de Uniunea Europeană.

”Este o veste foarte bună faptul că astăzi Uniunea Europeană deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Ne aflăm în pragul unui moment important de schimbare pentru aceste două țări și pentru Uniunea noastră pentru că celebrăm valorile și principiile care ne unesc. Uniunea Europeană a fost întotdeauna mai mult decît o uniune politică și economică. Ea este un model al aspirației noastre colective pentru pace, securitate, democrație și prosperitate. Popoarele din Ucraina și Moldova și-au demonstrat angajamentul și determinarea de neclintit de a face parte din acest proiect, chiar și în vremuri de război și neliniște. Ei au inițiat reforme ample. Ei știu că drumul lor va fi foarte greu. Negocierile de aderare sînt menite să pregătească candidații pentru responsabilitățile de membru și de aceea nu există scurtături. Ne angajăm în aceste negocieri într-un spirit puternic de deschidere, implicare și angajament. Drumul care ne așteaptă va fi plin de provocări, dar și de oportunități imense pentru Moldova și Ucraina, precum și pentru întreaga noastră Uniune. Împreună putem făuri o Europă mai mare, mai dinamică și mai orientată spre viitor. Așadar, vă doresc un început foarte reușit al negocierilor de aderare. Vă mulțumesc foarte mult”, a spus Ursulei von der Leyen.

Reamintim că Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, lansează oficial marţi, la Luxemburg, negocierile menite să permită celor două ţări să devină într-o zi membre cu drepturi depline ale UE.

Conform unei surse diplomatice, UE-27 va deschide oficial discuţiile cu Ucraina marţi după-amiază, în jurul orei 15:30 (13:30 GMT), urmată de Republica Moldova.
6
1
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав