X 
Cazul Șor stiri: 599

„Urmașii lui Ștefan” marchează 103 ani de la independența Modovei moderne

24 ian. 2021,, 16:20   Societate
8756 6

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” omagiază astăzi, 24 ianuarie, cei 103 ani de la proclamarea celei de-a doua independențe a Moldovei, prima fiind la 1365 (față de Ungaria) și cea de la 1991 (față de URSS).

Astfel, la 24 ianuarie Moldova (Republica Democratică Moldovenească) care deja deținea autonomia în cadrul Rusiei, își declară independența printr-un act, votat de Sfatul Țării, forul legislativ suprem al țării.

„Moldovenii au dorit mereu să trăiască în țara lor, liberă și independentă, meritîndu-și locul în rîndul țărilor lumii pe parcursul ultimelor circa 700 de ani. Este un moment de mîndrie pentru noi, chiar dacă această independență a fost mai tîrziu curmată militar de către România, iar statul moldovenesc a fot anihilat total de regomul regal” – a declarat pentru redacția noi.md Dumitru Roibu, liderul organizației „Urmașii lui Ștefan”.

Acesta a mai menționat că „Trebuie să făurim această țară, trebuie să întărim independența noastră, pentru a continua faptele eroice ale voievozilor Moldovei în frunte cu Ștefan Cel Mare, care ne-au lăsat această țară drept moștenire. În testamentul genetic primit de la marele voievod avem un îndemn puternic:
Eu vă las în grijă mare,
Idealul meu cel sfînt,
Să stați strajă la hotare,
Să păziți acest pămînt!
S-arătăm prin fapta noastră,
Tuturor necontenit,
Că prin neamul lui în lume,
Ștefan Vodă, n-a murit!”

Așadar, Trăiască Moldova liberă și independentă!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?