X 
Cazul Șor stiri: 594

UPDATE: Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis

14 feb. 15:02   Societate
5476 2

15:02 // Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis

”Urmare a ședinței Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, a fost emis un NOTAM de închidere temporară a spațiului aerian al Republicii Moldova la ora 11:24, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile. Totodată, AAC anunță că la ora 14:47, spațiul aerian a fost redeschis. Vom reveni pe parcurs cu detalii suplimentare”, a scris deputatul Radu Marian pe canalul său de telegram.

14:02 // Spațiul aerian de deasupra Republicii Moldova, este închis temporar.

”Stimați pasageri, în acest moment, spațiul aerian al Republicii Moldova este închis, suntem în așteptarea reluării zborurilor. Orarul planificat astăzi va suferi modificări. Stimați pasageri, cei care vă aflați în aeroport, la bord sau urmează să zburați astăzi, vă rugăm să păstrați calmul și să urmăriți panourile informative din aeroport, online pe www.airmoldova.md și www.airport.md. Vom reveni cu informații!”, se arată într-un mesaj publicat de compania Air Moldova.

Air Moldova nu a oferit detalii legate de motivele pentru care a fost închis spațiul aerian și nici pentru ce perioadă a fost aplicată restricția.


Și compania aeriană HiSky anunță că cursele planificate cu aterizare la Chișinău vor fi redirecționate spre Aeroportul din Iași, în intervalul celor 4 ore când spațiul aerian a fost închis.

Conform ultimului NOTAM (Notice to Airmen) spațiul aerian al RM este închis temporar din motive de securitate pînă la ora 16:00 timp local. Potrivit unor surse pe cerul deasupra R.Moldova a fost văzută o dronă.

Potrivit site-ului Flightradar24, spațiul aerian al Republicii Moldova este gol, iar pe aeroportul Chișinău sînt doar două avioane la sol.

De menționat că cursa Tarom 203 București-Chișinău a aterizat la Iași. În aer în acest moment se află și cursa HiSky 346 Sharm El Sheikh-Chișinău și FlyOne 868 Erevan-Chișinău.

2
2
0
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?