Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Unul dintre procurorii care instrumentează dosarul lui Damir – anchetat penal

1 feb. 16:03   Societate
4241

Dumitru Raileanu, unul dintre acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS care instrumentează dosarul „angajărilor fictive din cadrul Direcției 5”, este anchetat penal pentru amestec în înfăptuirea justiției.

Cauza penală pe numele procurorului PCCOCS a fost inițiată în luna decembrie a anului trecut, la scurt timp după ce acuzatorul a expediat, la 30 noiembrie 2021, o scrisoare procurorului general interimar, Dumitru Robu, adjunctei procurorului-șef al PCCOCS, Lucreția Zaharia, directorului Serviciului de Informație și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, vicepreședintei interimare a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, Angela Catană, președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, prin care a informat că „completul de judecată din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, care examinează cauza penală instrumentată de acuzator urmează să-i elibereze pe Damir și Cojocaru din arest, transmite Noi.md cu referire la Zdg.md.

La două luni de la scrisoarea expediată de procuror, la 26 ianuarie curent, cei doi, Damir și Cojocaru, au fost eliberați din detenție cu schimbarea măsurilor de arest, decizia fiind adoptată de un alt complet de judecători, altul decît cel nominalizat de procurorul de caz în scrisoarea sa.

Solicitat de Ziarul de Gardă, procurorul PCCOCS, Dumitru Raileanu, a confirmat faptul că a formulat și adresat o astfel de scrisoare, dar și că, la scurt timp după ce a expediat documentul, Procuratura Generală a inițiat pe numele lui o cauză penală pentru amestec în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală.

Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea din cadrul PG, a confirmat faptul că pe numele lui Dumitru Raileanu a fost pornită urmărirea penală pentru amestec în înfăptuirea justiției, dar și că „alegațiile formulate în scrisoarea procurorului la adresa judecătorilor vizați nu și-au găsit confirmarea”.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав