COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 598  INFECTAȚI 428 934 (+5366)   TRATAȚI 376 491     DECESE 10 600(+16)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7955

Unul dintre cele mai bune cadre al unui mare regizor (VIDEO, FOTO)

8 mai. 2020,, 16:14   Societate
1761 0

Marele regizor Andrei Tarkovski, cu ajutorul minunatului actor Oleg Iankovski, a realizat o idee grandioasă de a înfățișa o întreagă viață umană într-un singur cadru, fără montare, de la început pînă la sfîrșit, pînă în momentul morții, vizualizînd viața sub formă de lumînare.

Despre aceasta și-a amintit într-unul din interviurile sale celebrul actor sovietic Oleg Iankovski, transmite Noi.md.

"Țineți minte lumînările în bisericile ortodoxe, cum strălucesc. Însăși esența lucrurilor, spiritul, spiritul focului".

Potrivit lui Oleg Iankovski, cînd s-a întîlnit pentru prima dată cu Andrei Tarkovski pentru a discuta despre filmul "Nostalgia", regizorul i-a cerut actorului să-l ajute să realizeze o idee grandioasă de a "afișa o întreagă viața umană într-un singur cadru, fără montaj, de la început pînă la sfîrșit, pînă în momentul morții."Tarkovski a vizualizat viața sub formă de lumînare.

După cum remarcă criticii de cinema, vestitul cadru al celui mai vestit clasic rus de cinema Andrei Tarkovski "Nostalgia" a completat moștenirea de aur a artei secolului al XX-lea și a cîștigat trei premii la Festivalul de la Cannes.


Următorul și penultimul film-mister al lui Tarkovski este plin de motive de mărturisire: plecînd la filmări în Europa, regizorul nu s-a mai întors. Rolul creatorului neprihănit, care ducea dorul după țara sa natală și credința de copil, a fost interpretat de legenda filmului sovietic Oleg Iankovski.

Filmarea metaforică este însoțită de muzica lui Beethoven, Verdi, cîntece populare rusești, precum și fragmente din poeziile lui Tarkovski-Senior. Pe urmele compozitorului iobag rus Pavel Sosnovski în Italia călătorește compatriotul său Andrei Gorceakov, care adună materiale pentru noua sa carte. Scriitorul este însoțit de o traducătoare italiancă cu temperament, care în zadar vrea să-I atragă atenția.

Sufletul trist al lui Gorceakov nu se îndreaptă spre frumoasa accesibilă, ci spre nebunul fără adăpost Domenico. Crezând că este timpul ca lumea să fie salvată de rău, Domenico găsește o cale - trebuie să treci o lumînare care arde peste piscină. El transmite această misiune de salvare a omenirii scriitorului rus-fugar - singurul care a văzut un sens în nebunia sa.

Toți admiratorii artei cinematografice, în general, și a creativității lui Tarkovski, în special, cu siguranță merită să vizioneze filmul "Nostalgie".

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X