COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 495

Universitățile din Moldova trec la forma mixtă de învățămînt

19 aug. 2020,, 15:30   Societate
2145 0

Noul an de studii în cele mai mari instituții superioare de învățămînt din Moldova va începe după sistemul mixt, în cadrul căruia orele vor avea loc online, iar examenele - în auditorii.

După cum a anunțat publika.md, printre universitățile care au adoptat această formă de învățămînt, se numără și Universitatea Tehnică. Acolo, cel puțin la Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, intenționează să desfășoare la distanță și orele de laborator.

"Există o conexiune prin rețea. Pentru a face acest lucru, se transmit driverele. Odată ce programul a fost creat, dispozitivul modelează ceea ce a creat studentul. Odată cu crearea software-ului, dispozitivul se conectează la proiector și profesorul vede ce a făcut studentul", a menționat rectorul Universității Tehnice.

El a dat asigurări că în timpul orelor în auditorii vor fi luate toate măsurile de precauție necesare. Aceasta este și verificarea obligatorie a temperaturii, și dezinfectanți, și măști, și distanța socială. Pentru ca studenții să nu se adune în număr mare, va fi schimbat orarul: "În luna iulie am început înregistrarea lecțiilor vido pentru studenții din anul întîi. Experimentul este foarte bun, am filmat mai mult de 400 de lecții. Acestea sînt prelegeri la matematică, fizică, chimie. Am creat o platformă pe care elevii vor avea acces la cursuri, seminarii și lecții de laborator".

Rectorul Academiei de Studii Economice consideră că învățămîntul prin prezența fizică a studenților este mai eficientă — dar și această universitate s-a adaptat la condițiile epidemiei: "Seminarele vor avea loc într-o singură încăpere, pentru ca elevii să se miște mai puțin. În același timp, acestea vor fi aule mari, unde este posibil de respectat distanța socială".


În Moldova sînt înregistrate 27 de universități, dintre care 17 sînt de stat.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X