COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Universitățile au publicat rezultatele preliminare ale admiterii

Universitățile au publicat rezultatele preliminare ale admiterii

Mai multe instituții de învățămînt superior au afișat rezultatele preliminare ale admiterii la studii în anul de învățămînt 2019-2020, transmite MOLDPRES.

Printre instituțiile care au afișat rezultatele se numără Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.

Potrivit regulilor stabilite de universități, candidații declarați admiși, care au optat pentru mai multe instituții de învățămînt, vor avea la dispoziție un anumit termen pentru a depune actele de studii în original la universitatea la care vor decide să-și continue studiile.

În cazul în care, în urma sesiunii de bază, în unele universități au rămas locuri neacoperite, instituțiile vor putea decide organizarea unei sesiuni suplimentare de admitere.


Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, și în acest an fiecare universitate stabilește termenele de depunere a actelor și metodologia proprie de admitere.

Guvernul a aprobat recent comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate, cu finanțare de la bugetul de stat, în instituțiile de învățămînt superior, pentru anul de studii 2019-2020. Astfel, comanda de stat pentru ciclul I – studii superioare de licență prevede admiterea a 4906 persoane în cadrul a 26 de domenii generale de studii. La studiile superioare de master (ciclul II) se prevede admiterea a 2876 de persoane.

În Republica Moldova există 17 instituții de învățămînt superior de stat și nouă private.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load