AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

Uniunea Avocaților cere Parlamentului să retragă amendamentul propus de Stamate

18 ian. 10:29   Societate
1664 1

Astăzi și mîine avocații din Republica Moldova sunt în grevă japoneză, în semn de protest privind amendamentele promovate de deputata Olesea Stamate la Legea cu privire la avocatură.

Apărătorii vor purta timp de două zile o banderolă albă la brațul stîng. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova.

Totodată, Consiliul a solicitat Parlamentului retragerea amendamentului care prevede abrogarea normelor legislative ce reglementează necesitatea acordului prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților din Moldova pentru reținerea, supunerea aducerii silite, arestarea și percheziționarea avocaților.

Dacă legislativul nu va da curs cererii, atunci avocații vor intra în grevă generală pentru perioada 20-24 ianuarie, cu sistarea totală a activității, inclusiv a activității în cadrul sistemului asistenței juridice garantate de stat, transmite bizlaw.md.

Amintim că președintele Uniunii Avocaților a făcut un apel de solidarizare, spunînd că inițiativa legislativă atentează la independența avocatului în exercitarea profesiei de avocat, reduce esențial independența exercitării profesiei de avocat și implicit, contribuie la diminuarea calității actului justiției.


Deputata Olesea Stamate a propus abrogarea din Legea cu privire la avocatură a prevederii: ”avocatul nu poate fi reținut, supus aducerii silite, arestat, percheziționat fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților, cu excepția infracțiunii flagrante”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав