COVID-19 în MOLDOVA

Unii riscă să se ducă pentru ultima dată vii la cimitir, declarație

 Unii riscă să se ducă pentru ultima dată vii la cimitir, declarație

Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună face un apel către cetățeni să stea acasă în acest weekend, cînd în cimitire se va face Paștele Blajinilor. De altfel, spune Furtună, aceasta ar putea fi penultima vizsită la cimitir pentru unii, scrie tv8.

„Fac un apel către populaţie, ştiţi foarte bine care e structura populaţiei din ţara noastră, în fond bătrîni şi oameni bolnavi. Eu fac îndemnul ca ei să rămînă acasă. De altfel, unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci. Vorbesc foarte responsabil, eu înţeleg ce zic. Din păcate, trebuie să zic lucrul ăsta, pentru că alt mesaj nu mai am, pentru că că mesajele au fost contradictorii între autorități și biserică”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

Potrivit șefului ANSP, ceea ce urmează să se întîmple în cimitire de Blajini, în plină pandemie, e un proces de necontrolat.


„Ăsta nu e market, nu e farmacie, nu e un local organizat unde pot fi controlate fluxurile, temperatura, intrările, ieșirile, nu poate fi, va fi un proces haotic”, a subliniat Nicolae Furtună.

Totodată, directorul ANSP i-a criticat pe preoţii care, în pofida pericolului răspîndirii COVID-19, nu au renunţat la slujbe.

„Noi am chemat clar să renunţăm pentru o perioadă la ritualurile bisericeşti. Nu, biserica cheamă la împărtăşanie”, a spus Furtună.

Pînă în prezent, în Moldova au fost confirmate 9018 cazuri de coronavirusm iar 315 oameni au murit.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load