TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Unii moldoveni cultivă droguri în sere și le exportă peste hotare

Droguri în valoare de aproximativ 100.000 lei de la un grup de persoane suspectat de trafic de droguri spre Federația Rusă au fost confiscate, transmite Noi.md.

Drogurile erau cultivate în sere, erau prelucrate și ambalate pentru transportare. Astfel, PCCOCS, în colaborare cu Direcția combaterea crimei organizate, Direcția investigare a fraudelor economice ale Inspectoratului Național de Investigații, i-au atribuit statut de bănuit unui membru al grupului, cu vîrsta de 24 de ani, din Grătiești, Chișinău. În privința altor membri, au loc măsuri procesual-penale pentru identificarea lor.

După acumularea materialelor probatorii, polițiștii în comun cu procurorii, la 4 decembrie, au efectuat percheziții în municipiul Chișinău. Ca urmare, au fost depistate și ridicate mai multe pachete cu doze diferite de marijuană de tip hidropon, utilaje de vacuumare și alte unelte folosite la prepararea drogurilor.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Persoanele vinovate de comiterea acestor fărădelegi riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load