X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Unii moldoveni ar putea rămîne fără compensații la căldură

17 noi. 2023,, 14:00   Societate
28569 0

Cetățenii care au depus cererile pentru compensații, au început a primi răspunsurile privind gradul lor de vulnerabilitate.

Și dacă anul trecut, majoritatea moldovenilor au obținut gradul ridicat de vulnerabilitate, anul acesta autoritățile verifică minuțios toate cererile cetățenilor pentru a preveni orice fel de minciună din partea moldovenilor.

Din imaginile expediate în adresa redacției stiri se poate vedea că cel care a depus cererea de compensație a introdus unele date greșit, iar autoritățile nu au putut să îi ofere un grad potrivit de vulnerabilitate, motiv pentru care, cererea acestuia a fost întoarsă.

Potrivit Centrului de Asistență de pe platforma compensatii.gov.md practic toți moldovenii au scris în acele cereri că se încălzesc la sobe, ceea ce este o minciună.

„Practic toți moldovenii au scris în cereri că se încălzesc la sobe, ceea ce este ireal. Din acest motiv, Guvernul a introdus un control mai riguros la cei care au scris în cerere că se încălzesc la sobe, iar acest lucru este confirmat de asistentul social din localitate”, au spus reprezentanții Centrului de Asistență.


Reamintim că începând cu 1 noiembrie, cetățenii se pot înregistra pentru a beneficia de compensații la energie în perioada rece a anului.

Consumatorii pot solicita la numărul gratuit al Centrului de Apel (080005000) informații legate de procedura de înregistrare în programul „Ajutor la contor” pentru compensații la energie.

Cetățenii au timp până pe 25 noiembrie ca să depună cereri pentru compensație la facturi pentru luna noiembrie.

De asemenea, familiile cu un grad înalt de vulnerabilitate energetică vor beneficia de vouchere pentru înlocuirea becurilor și a electrocasnicelor.

19
2
1
5
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?