COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7673

UNICEF recomandă o listă de resurse gratuite pentru profesori, părinți și elevi

18 mar. 2020,, 16:01   Societate
2389 0

În urma închiderii școlilor, învățarea digitală și la distanță este foarte importantă. Mai jos puteți găsi o compilare de platforme, aplicații și conținut digital deschise și gratuite.

UNICEF oferă această listă ca o resursă pentru profesori, părinți, îngrijitori și copii interesați de instrumente suplimentare celor oferite de școli și educatori.

Lista recomandată conține instrumente digitale recunoscute și utilizate pe scară largă, transmite NOI.md cu referire la diez.md.

În timp ce există un produs de bază gratuit, unele instrumente au opțiuni plătite pentru conținut / funcționalități suplimentare.

African Storybook – Acces deschis la manualele de imagini în 189 de limbi vorbite în conținutul african.


Akelius – Platformă de învățare a limbilor străine, cu accent pe studenții fără alfabetizare de bază în limba lor maternă care trebuie să învețe o a doua limbă (ex. Refugiați, migranți).

Alison – Cursuri online gratuite.

Bolo – Aplicație pentru sprijinirea alfabetizării.

Coursera – Cursuri online predate de instructori de la universități și companii recunoscute.

Duolingo – Aplicație de învățare a limbilor străine.

Edpuzzle – Edpuzzle este o platformă pentru implicarea studenților folosind videoclipuri, prin instrumente simple de editare. Găsiți un videoclip, adăugați întrebări și atribuiți-l clasei.

Funzi – Serviciul de învățare mobil care acceptă predarea și instruirea pentru grupuri mari.

Global Digital Library – Promovează educația timpurie prin punerea la dispoziție a cărților digitale și a altor materiale de citit disponibile în mai multe limbi.

Gooru – Utilizează tehnologia pentru a evalua cunoștințele și abilitățile de bază ale elevilor și apoi creează călătorii de învățare individualizate, oferind materiale de învățare și evaluare iterativă prin intermediul Navigatorului său de învățare.

Kaltura – Kaltura încearcă să facă educația mai interactivă, antrenantă și mai accesibilă. Profesorii și studenții pot crea cu ușurință, încărca, edita, gestiona, publica, descoperi și livra videoclipuri pe orice dispozitiv.

Khan Academy – Cursuri online gratuite.

Kolibri – Platforma de învățare digitală cu sursă deschisă, proiectată pentru comunități cu resurse limitate, capabile să funcționeze offline.

Let’s Read – Depozit digital de povești multilingve pentru copii. Platforma de învățare și gestionare a datelor care oferă acces la educație suplimentară prin tehnologie mobilă și dezvoltare și distribuție de conținut digital localizate în Africa de Sud.

Moodle – Platforma de învățare concepută pentru a oferi educatorilor, administratorilor și cursanților un sistem integrat pentru a crea medii de învățare personalizate.

Rumie – Instrument și conținut de educație digitală gratuit care permite învățarea pe tot parcursul vieții pentru comunitățile din lumea întreagă.

University of the People – Universitate online non-profit, acreditată de SUA, dedicată deschiderii accesului la învățămîntul superior la nivel global.

Ustad Mobile – Accesați și partajați conținut educațional offline.

Worldreader – Oferă acces gratuit la o mare bibliotecă de cărți și povești digitale care pot fi accesate prin dispozitive mobile.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽