Unele treceri de pietoni din capitală – adevărate pericole pentru copii (VIDEO)

Unele treceri de pietoni din capitală – adevărate pericole pentru copii (VIDEO)

Elevii care studiază la liceele „Mihai Viteazul” şi „Gheorghe Asachi” din capitală sînt supuşi riscului zi de zi.


Toate din cauza trecerilor de pietoni, care sînt lipsite de marcaj sau de denivelările artificiale, menite să reducă viteza de circulație a transportului, notează Noi.md.


Neregulile au fost depistate de Asociația „S.O.S. Minor”, care pledează în continuare pentru ca siguranţa copiilor să fie pusă pe primul loc.


Preşedintele Asociaţiei, Eugen Balţat, spune că în fiecare dimineaţă mii de copii traversează strada cu frica-n sîn, din motiv că trecerile de pietoni sînt amplasate cu mari nereguli.


„De exemplu, ca să ajungă la Liceul „Mihai Viteazul”, în fiecare dimineaţă, 1600 de elevi se expun pericolului, din motiv că nu se vede bine zebra. Trebuie cumpărată vopsea de calitate înaltă, pentru ca toate marcajele rutiere, inclusiv zebra, să se vadă de departe”, a remarcat Balţat.


Cît despre indicatoarele rutiere care atenționează șoferii despre existența trecerilor de pietoni, preşedintele „S.O.S. Minor” spune că acestea sînt amplasate prea sus, iar şoferii, fiind la volan, nu le văd întotdeauna. La fel, în apropierea trecerilor de pietoni lipsesc denivelările artificiale, mai spune Eugen Balţat.


„Noi venim cu propuneri constructive, iar vineri, la ședința Direcției educație, vom discuta referitor la amenajarea trecerilor de pietoni. Copiii noştri trebuie să fie protejați. Noi ne vom lupta pînă vom cîștiga. Ne dorim ca trecerile de pietoni, mai ales cele din preajma școlilor sau grădinițelor, să fie fosforescente, pentru ca să fie văzute de departe”, a adăugat preşedintele „S.O.S. Minor”.


Aminim că, recent, Asociaţia „S.O.S. Minor” a depistat numeroase nereguli şi la cîteva grădiniţe din capitală. Astfel, unele dintre ele au geamuri prin care suflă vîntul chiar şi pe timp de vară sau pavilioane ale căror tavane se pot ruina în orice moment.


Şi în acest sens, Asociaţia trage un semnal de alarmă, îndemnînd autorităţile să fie mai prudente atunci cînd este vorba de siguranţa copiilor.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load