TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Unele mașini din Transnistria vor fi admise în traficul internaţional

Începînd cu data de 1 septembrie 2021, în traficul rutier internațional vor avea acces doar automobilele care vor dispune de plăcuțe de înmatriculare în R. Moldova și cele de model neutru.

O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile de profil ale Republicii Moldova și Ucrainei.

Menționăm că cele două puncte de înmatriculare a automobilelor din regiunea transnistreană și-au început activitatea la 1 septembrie 2018.

Doritorii de a participa în traficul rutier internațional vor beneficia în continuare de serviciile prestate la cele două puncte de înmatriculare, situate în orașele Tiraspol și Rîbnița.

Totodată, subliniei că începînd cu data de 1 iunie 2021 vor fi aplicate noi facilități de prestare a serviciilor, cu demararea procesului de prestare a serviciului de eliberare a certificatului de înmatriculare de model neutru, în termen de 20 de zile lucrătoare la tariful de 330 de lei și de 10 zile lucrătoare la tariful de 660 de lei, respectiv, pentru eliberarea certificatului de înmatriculare provizoriu, emis în ziua adresării, solicitantul va achita 800 de lei.


Potrivit Agenției Servicii Publice, de la întîi iunie 2021 vor fi aplicate noi facilități de prestare a serviciilor. Astfel, termenul de eliberare a certificatului de înmatriculare de model neutru va fi redus de la 30 de zile lucrătoare pînă la 10.

Totodată, pentru locuitorii din regiunea transnistreană a fost pus în aplicare și un mecanism de preschimbare simplificată și fără susținerea probelor adiționale, cu obținerea permisului de conducere al Republicii Moldova, în perioada octombrie 2018-martie 2021 fiind preschimbate 11.366 permise şi în total 36.000 sînt deţinute de către locuitorii din regiune, conform datelor furnizate de Agenţia Servicii Publice.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load