Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Unele documente vor fi eliberate timp de trei luni

15 aug. 16:03   Societate
1564 0

Examinarea cererilor pentru eliberarea în regim normal a buletinului de identitate, a buletinului de identitate electronic, a permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare a vehiculului va putea fi prelungită de Agenția Servicii Publice până la cel mult trei luni.

O Dispoziție în acest sens a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale în 11 august și este valabilă până în 6 octombrie, transmite Noi.md cu referire la bizlaw.md.

Până la eliberarea actului valabil vor fi acordate acte provizorii cu aceeași forță juridică cu actele pe care le înlocuiesc și vor fi recunoscute de toate persoanele fizice și juridice. Autoritățile nu explică însă dacă documentele vor putea fi utilizate și în afara țării.

Solicitați de BizLaw, reprezentanții Agenției Servicii Publice au evitat să ofere un răspuns, solicitând să adresăm întrebarea în scris, iar până la ora publicării acestui material nu au răspuns.

Documentele provizorii vor avea un termen de valabilitate de șase luni și vor fi anulate în momentul recepționării actului mecanolizibil.


Totodată, Dispoziția prevede că, condițiile pentru acceptarea solicitărilor de eliberare în regim de urgență a actelor mecanolizibile se vor stabili prin Ordinul directorului ASP care se va emite în cel mult cinci zile de la adoptarea Dispoziției CSE (11 august).


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав