COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Unde sînt toate "sufletele moarte" care sînt înregistrate la medicii de familie?

15 iul. 2020,, 19:54   Societate
8654 0

Internauții din Moldova sînt indignați de faptul că nu se pot înscrie la medicul de familie la telefon mai devreme decît peste o săptămînă, li se spune la recepția de la clinica încă de luni, că în această săptămînă toate locurile sînt ocupate și nu se pot programa, în timp ce la fața locului se constată că la consultări vin doar cîțiva pacienți la toți medicii de familie.

Despre acest caz a vorbit pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Elena Zingaliuc.

"Am încercat să mă programez la medicul de familie la telefon de luni. Au spus că toate locurile sînt ocupate săptămâna asta și nu există înregistrări. Atît de mulți bolnavi... Am venit pe jos la policlinică și am stat destul de mult... 2 pacienți pentru toți medicii de familie... Sînt mulți în interiorul secției...(medici), iar secția este închisă din interior cu cheia.... Și unde sînt toate "sufletele moarte" care sunt înregistrate la toți acești medici de familie? Toată lista cu programări e plină.... Cu cine? Cu fantome? Și cel mai interesant lucru este că ei merg prin secția lor cu un aer atît de important din banii noștri, din banii contribuabililor!", a remarcat femeia.

Ea a povestit și despre problemele prietenei sale apropiate, în familia căreia a avut loc o tragedie, a murit de o boală gravă soțul ei, dar această femeie epuizată, îndurerată, a fost "fotbolită" inuman o jumătate de zi, din cauza unui certificate că soțul ei a fost într-adevăr bolnav oncologic, în ciuda faptului că ea avea la mînă toate examinările și analizele și o copie a fișei medicale de la Spitalul oncologic și omul chir a făcut primul curs de chimioterapie. Poliția i-a spus că, pentru a nu face autopsia, pentru a confirma cauza morții, trebuie să ia o mică bucată de hîrtie de la policlinică, un certificat că decedatul era bolnav oncologic. Iar la CMC nr. 3 (policlinica nr. 3 de la Botanica) i s-a spus că un astfel de certificat trebuia să-i elibereze poliția. Poliția a răspuns că nu poate emite astfel de certificate, deoarece acest certificat poate fi eliberat doar de instituția în care bărbatul se afla sub supravegherea medicului. Ulterior, pe femeia epuizată o aștepta la policlinică un răspuns și mai descurajator. Se pare că ea ar fi trebuit să cheme medicul de familie la domiciliu după moartea pacientului...

Jumătate de zi, o femeie a fost "fotbolită" din cauza unui certificat care putea fi schițat în 5 minute.


"Ce se întîmplă?! Ce se întîmplă cu medicina noastră? De ce pentru ei au devenit evidenți doar bolnavii de covid? Au dispărut alte boli? Toți brusc s-a vindecat?", a declarat cu regret femeia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X