Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

Unde pleacă copilăria: Astăzi a sunat ultimul clopoțel în școli

30 mai. 17:00   Societate
5070 0

Panglici roșii, baloane de sărbătoare, lacrimi de bucurie și o mare de flori - astăzi în școlile din Moldova a sunat ultimul clopoțel.

Unii mai au încă un drum lung în banca școlară, în timp ce elevii claselor a 9-a și a 12-a trebuie să treacă primele teste mari - examenele de stat. Noi.md a vizitat Liceul Teoretic Mihai Grecu. Am stat de vorbă cu profesori, elevi și părinții lor pentru a afla ce sentimente îi copleșesc în această zi importantă.

"Astăzi este ultimul clopoțel al școlii. În fiecare an este ultimul clopoțel, dar e cu totul altfel. Copii diferiți, oameni diferiți, experiențe diferite. Și această promoție își va ocupa nișa ei prin faptul că au fost copii foarte prietenoși, deschiși, au aspirat la cunoaștere. Iar acesta va fi un an foarte important și foarte serios pentru ei, pentru că vor susține primele examene de bacalaureat. Sper să nu ne dezamăgească nici pe noi, nici pe părinții lor, nici pe ei înșiși și să treacă Bacalaureatul, așa cum le-am urat astăzi la careul solemn! Cel mai important este să rămînă oameni, iar, astăzi, ultimul clopoțel a fost ca o cheie magică ce le va deschide ușa spre viitorul lor!" a declarat cu căldură Svetlana Glotova, directoarea liceului, despre elevii săi.

Veterana, fosta învățătoare de istorie de la Liceul M. Grecu Elena Maksimovna Gerastovskaia, a venit și ea să îi susțină pe absolvenți: "Astăzi am mers la școală, unde nu am mai fost de 2 ani dincauza covidului. M-au sunat, m-au invitat absolvenții mei, pe care i-am lăsat în clasa a IX-a, iar astăzi am venit să-i petrec pentru o cale grea, dar sînt foarte încrezătoare că toți vor trece Bacalaureatul. Emoțiile sînt copleșitoare. Anul acesta se împlinesc 35 de ani de la înființarea Liceului. Am avut cei mai frumoși ani aici.


Iată ce ne-au spus părinții:

"O mulțime de emoții. Nepotul meu termină clasa a IX-a, nepoata mea termină clasa I. Acuș voi începe să plîng de bucurie".

"Avem emoții pentru ei să meargă mai departe. Pentru ca totul să fie bine."

"Emoțiile sînt pozitive. Am trei copii la acest liceu, l-am absolvit și eu, și cu fiecare copil, cu fiecare ultim clopoțel, emoția este din ce în ce mai mare."

"Copilul termină clasa a IV-a, sîntem încîntați, să se simtă bine și mult succes în următoarea clasă!"

De asemenea, i-am întrebat pe părinții elevilor dacă ei înșiși continuă să mențină relații bune între colegii de bancă după atîția ani:

"Colegii mei de clasă, mulți dintre ei au plecat care încotro, iar cei care au rămas - ne întîlnim, dar foarte rar. Sînt cîțiva colegi de clasă cu care mă sun regulat. Sîntem prieteni pînă în prezent".

"Da, ținem relația, au trecut 40 de ani de cînd am părăsit școala, sîntem prieteni și astăzi"

"Da, ne întîlnim în fiecare an în prima sîmbătă din februarie cu clasa."

Absolvenții Liceului au fost deosebit de emoționați de sentimentele lor:

"Fericiți și triști în același timp. Este greu să-ți iei rămas bun de la școală. Toate rudele și profesorii și colegii de clasă au devenit", și-a împărtășit emoțiile absolventa clasei a XII-a Virginia.

"Răbdare profesorilor, ei sînt cei mai buni!" și-a exprimat dorința Sofia, absolventă a clasei a XII-a.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?