COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Unde este păstrat mozaicul de pe clădirea demolată a Palatului de Cultură al Sindicatelor? (VIDEO)

Unde este păstrat mozaicul de pe clădirea demolată a Palatului de Cultură al Sindicatelor? (VIDEO)

Mozaicul, scos de pe clădirea Palatului de Cultură a Sindicatelor din sectorul Rîșcani al capitalei, în curînd va reveni la chișinăuienilor și va fi instalat în scuarul de lîngă teatrul Național de Operă și Balet din centrul orașului, iar acum este această pînză monumentală de mozaic al artistului emerit al RSSM, Mihail Afanasievici Furtună este păstrată în cele mai bune condiții de compania Kaufland Moldova, care s-a angajat să protejeze mozaicul, pentru a-l instala pe noul loc.

Despre aceasta a anunțat jurnalista de televiziune Elena Levițcaia-Pahomova în subiectul său, în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune" de la postul de televiziune NTV Moldova, exprimîndu-și încrederea că în curând acest mozaic, care imită un covor moldovenesc, un ornament moldovenesc, sigur își va găsi un nou loc în capitală și va fi din nou un decor al Chișinăului, transmite Noi.md.

După cum a menționat Elena Levițcaia-Pahomova, data începerii instalării acestui mozaic într-un loc nou depinde de decizia oficialilor. În Registrul monumentelor trebuie indicat noua ”reședință” al mozaicului. Acest lucru trebuie aprobat de Consiliul Municipal Chișinău.
Elena Levițcaia-Pahomova, cu acordul Kaufland Moldova, a reușit să viziteze locul de depozitare a mozaicului, care se află într-unul dintre marile centre logistice - un hangar imens, care seamănă cu o bază comercială en-gros.


33 de blocuri voluminoase de mozaic ambalate în pungi negre de află pe rafturi. Starea acestei mărfi valoroase este verificată periodic. Mozaicul se păstrează în cel mai sigur depozit din Moldova, dotat cu senzori de temperatură, umiditate, cu supraveghere video permanentă.

Reprezentanții secției construcții Kaufland Moldova vin des la depozit pentru a verifica în ce condiții se păstrează mozaicul. Ei așteaptă instalarea sa într-o nouă locație, deoarece s-au angajat să o păstreze și până atunci asigură depozitarea încărcăturii în cele mai bune condiții.

Se așteaptă ca după decizia Consiliului Municipal Chișinău de a instala mozaicul în incinta Teatrului Național de Operă și Balet din capitală să fie anunțată o licitație pentru instalarea acestui mozaic pe anexa de lîngă acest teatru, într-un scuar special.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load