X 

Un vizitator de magazin, amendat la Comrat pentru că nu purta o mască

26 mar. 2021,, 17:20   Societate
3060 1

Pentru lipsa unei măști, polițiștii au aplicat unui vizitator de magazin din orașul Comrat o amendă echivalentă cu 100 de euro.

După cum i-a relatat corespondentului Sputnik administrația magazinului, în timpul raidului poliției a fost sancționat un vizitator al magazinului care și-a scos masca de protecție.

„Avertizăm în mod constant clienții cu privire la necesitatea de a pune masca la intrarea în magazin. În fața intrării avem dezinfectanți și măști pe care clientul le poate lua gratuit. Adică am făcut totul pentru ca clientul să se conformeze cerințelor Comisiei extraordinare”, a spus interlocutorul.
Cu toate acestea, „multă lume ignoră aceste reguli”. Unul dintre astfel de vizitatori ghinioniști ai unui magazin de construcții a fost amendat de polițiști cu 2 mii de lei, ceea ce echivalează cu aproape o sută de euro.

Potrivit datelor oficiale, de la 1 ianuarie până la 15 martie 2021, pe teritoriul UTA Găgăuzia au fost efectuate peste 400 de raiduri și acțiuni de informare a populației cu privire la pericolul infecției COVID-19.

În plus, au fost efectuate 372 de inspecții ale unităților de alimentație publică, 1635 inspecții ale vehiculelor pentru respectarea măsurilor epidemiologice de siguranță publică în transportul de pasageri.


Drept urmare, 12 transportatori au fost atrași la răspundere. Poliția a înregistrat 98 de cazuri de nerespectare a măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a infecției cu COVID-19.

Pentru nerespectarea regulilor anti-COVID, două persoane juridice au fost sancționate cu amenzi în valoare de la 10 la 35 de mii de lei. Altor 129 de persoane au fost aplicate amenzi de la 2 la 5 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?