X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Un tren cu produse chimice a deraiat în SUA

5 feb. 15:30   Societate
1558 0

Un tren care transporta un produs chimic a deraiat în nordul Statelor Unite, provocînd un incendiu uriaş şi evacuarea a mii de persoane, au anunțat sîmbătă responsabili americani, scrie digi24.ro.

Deraierea trenului de 50 de vagoane la East Palestine, în statul Ohio, în apropierea frontierei cu Pennsylvania, nu a provocat victime.

S-au auzit mai multe explozii, în timp ce vagoanele au continuat să ardă sîmbătă, potrivit presei locale, în pofida eforturilor pompierilor, încetiniţi de îngheţul apei în cisterne din cauza frigului polar care s-a abătut în acest weekend asupra acestei regiuni a Americii de Nord.

Trenul transporta clorură de vinil, o substanţă chimică folosită la fabricarea plasticului.

Aproximativ 2.000 de locuitori, aproximativ jumătate din populaţia oraşului East Palestine, au primit ordin să evacueze locuinţele. Autorităţile locale le-au ordonat tuturor locuitorilor pe o rază de 1,6 kilometri de locul dezastrului să părăsească zona.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?