COVID-19 în MOLDOVA

Un tînăr şi mama sa, cercetaţi penal pentru tentativă de mituire a unui agent public

Un tînăr şi mama sa, cercetaţi penal pentru tentativă de mituire a unui agent public

Un bărbat şi mama acestuia sînt cercetaţi penal pentru tentativă de mituire a agentului public, după ce au fost denunţaţi la Direcţia generală teritorială Nord a CNA de un angajat al Biroului de probaţiune din Drochia. Cei doi, care în prezent sînt cercetaţi în stare de libertate, sînt suspectaţi de corupere activă şi riscă să fie sancţionaţi cu detenţie sau cu amendă penală.

Potrivit materialelor cauzei, bărbatul urma să-şi ispăşească pedeapsa sub formă de 120 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii în baza deciziei judecătoriei Drochia. Pedeapsa i-a fost stabilită după ce acesta a fost găsit vinovat de maltratarea fizică a concubinei sale, iar pentru a se eschiva de la executarea sentinţei, acesta, împreună cu mama sa, i-ar fi propus agentului public 3000 de lei. În urma denunţului funcţionarului, pe numele celor doi a fost deschisă o cauză penală pentru corupere activă, ambii fiind escortaţi la sediul DGT Nord a CNA pentru audieri şi aducerea la cunoştinţă a materialelor din gestiune.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, atît bărbatul, cît şi mama acestuia riscă să fie sancţionaţi cu pînă la 7 ani de închisoare sau cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load