Preşedintele stiri: 3600

Un tînăr a primit arsuri după ce a încercat să aprindă focul cu motorină

31 mar. 09:50   Societate
1885 0

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani a primit arsuri, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu motorină. Cazul a avut loc în seara zilei de 30 martie într-o locuință de pe strada Miron Costin nr. 46 din orașul Edineț.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:56. Potrivit informațiilor înregistrate, băiatul a suferit combustii în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizînd substanța ușor inflamabilă. Astfel, lichidul s-a inflamat și i-a provocat tînărului arsuri în regiunea feței. Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală. Ajunși, aceștia au acordat îngrijirile de rigoare, ulterior i-au prescris băiatului un tratament la domiciliu. Incendiu în locuință nu s-a produs. Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizînd lichide inflamabile, cum ar fi motorină, benzină, gaz lampant, dar și alte substanțe periculoase.

Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sînt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe. În caz de situații de risc, persoanele sînt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

0
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий