Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Un tînăr a încercat să treacă frontiera cu acte falsificate, camuflate în încălțăminte

19 noi. 2022,, 12:15   Societate
1961 0

Un tînăr dinȘoldănești a încercat să treacă frontiera cu două documente românești falsificate, ascunse în încălțăminte. Fapta sa a fost demascată de către polițiștii de frontieră din PTF Leușeni.

În amiaza zilei de 18 noiembrie 2022, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un autobuz de rută „Moldova-Germania” printre pasagerii căruia a fost identificat conaționalul de 20 de ani. Ca urmare a controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări amănunțite, au fost depistate, camuflate în adidași, două cărți de identitate românești. Unul din documente ar fi fost eliberat pe numele său, iar al doilea - pe numele unei persoane străine.

În cadrul cercetării acestora cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat că ambele conțin indici de falsificare.

Din declarații s-a aflat că tînărul a obținut cărțile de identitate la Chișinău, printr-un intermediar căruia i-a achitat pentru fiecare document - 150 EUR.

Cercetările pe caz continuă sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de fals în acte oficiale. Ambele documente au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei judiciare.


0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?