X 
Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Un tînăr a fost reținut, după ce a efectuat mai multe împușcături în direcția polițiștilor

28 iun. 17:00   Societate
897

Ieri, în jurul orei 21:00, un tînăr de 22 de ani a pătruns într-un automobil, care se afla în extravilanul satului Copăceni, raionul Sîngerei de unde a sustras 200 de lei. În timpul comiterii furtului a fost observat de proprietarul automobilului, iar cînd acesta s-a apropiat, suspectul a ieșit și a luat-o la fugă, ascunzîndu-se în fîșia forestieră din preajmă.

La fața locului, proprietarul automobilului a solicitat intervenția polițiștilor și la scurt timp suspectul a fost localizat. În timpul operațiunii de reținere acesta a deschis focul în direcția grupului de reacționare operativă, efectuînd mai multe împușcături dintr-o armă. Datorită intervenției prompte, atacatorul a fost imobilizat și condus la Inspectoratul de poliție Sîngerei pentru documentarea cazului. Fiind supus testării alcoolscopice s-a stabilit o concentrație de 0,71 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform art.349 al.2 din Codul penal „Violența săvîrșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta nu este la prima abatere de la lege, fiind eliberat din detenție în luna iunie 2021.

În timpul investigațiilor polițiștii au stabilit că tînărul ar fi sustras arma de la proprietarul unei stîne de oi din localitatea Mîndrești, raionul Telenești, unde activa în calitate de cioban.

Acțiunile procesuale continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Poliția Republicii Moldova

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав