Un spital privat din țară nu ar fi achitat impozite de peste 3,3 milioane lei

14 noi. 2022,, 13:10   Societate
2233 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat la Curtea de Apel Chișinău încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a anulat reluarea urmării penale în privința uneia din cele mai mari instituții medicale private de diagnostic din țară.

Potrivit procurorilor PCCOCS, instituția nu ar fi achitat la stat impozite de peste 3,3 milioane lei, în perioada 2016-2018. Mai exact, evaziunea fiscală s-ar fi produs prin manipularea memoriei echipamentelor de casă și control instalate la instituția vizată.

Acum, instanța de judecată a anulat atît ordonanța procurorului-șef interimar PCCOCS de reluare a urmăririi penale, cît și ordonanța procurorului general interimar care a respins contestarea avocatului instituției. Prin urmare, eforturile de reluare a urmăririi penale ce urmează a fi examinate la Curtea de Apel Chișinău au drept scop efectuarea întregului set necesar de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea probării faptelor cercetate și încasării în folosul statului a pretinsului prejudiciu cauzat. Între timp, pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, instituția vizată se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий