TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Un specialist a relatat care mesaje ar trebui șterse imediat după recepționare

Experții recomandă ștergerea de pe telefon a tuturor mesajelor care pot conține informații private. Acest lucru a fost relatat pentru agenția Prime de către directorul general al Digital Platforms Arseni Șcelțin.

Potrivit lenta.ru, Șcelțin a menționat că mulți fraudatori, atunci cînd accesează telefonul victimei, studiază informațiile stocate în memoria sa, datele despre contacte și mesajele SMS. Prin urmare, expertul a recomandat ștergerea imediată SMS-urilor cu coduri de la bănci și parole de la servicii.

Potrivit specialistului, majoritatea mesajelor cu coduri și parole sînt valabile nu mai mult de un minut. Cu toate acestea, infractorii pot folosi chiar și codurile vechi pentru a intra în diverse aplicații. În acest caz, fraudatorii pot, atunci cînd comunică cu Serviciul clientelă al băncilor sau altor companii, să se prezinte drept victimă și să furnizeze un istoric al mesajelor ca dovadă. Astfel, un răufăcător poate obține acces la contul victimei.

În concluzie, Arseni Șcelțin a enumerat regulile care ar trebui respectate pentru a nu deveni victima escrocilor. „Faceți o copie de rezervă, instalați autentificarea cu doi factori, nu vă pierdeți telefonul și țineți evidența mesajelor SMS”, a conchis expertul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load