Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Un sondaj telefonic este organizat în rîndul alegătorilor care au votat deja

11 iul. 2021,, 17:15   Societate
2698

Un sondaj la telefon este organizat astăzi în rîndul alegătorilor care au votat deja. Aceștia sînt întrebați pentru cine și-au dat votul, iar rezultatele vor fi prezentate la ora 2200.

Cercetarea este realizată la comandă comunității WatchDog și a Institutului de Politici Publice. Alegătorii sînt sunați și întrebați dacă au mers la votare, dacă da, atunci sînt întrebați pentru cine și-au dat votul, notează Noi.md cu referire la protv.md.

De asemenea răspund la cîteva întrebări generale pentru a află profilul alegătorului. Numărul de telefon este generat la întîmplare de computer.

Valeriu Pașa, expert Watchdog: “Este un soft care generează automat numere de telefoane dintre care nu sînt toate valabile, numai că acel soft formează numărul și trec sunete doar la numere reale. După care operatorii pun întrebările, totul durează cîteva secunde.”

Vasile Cantarji, sociolog la Centrul de investigații sociologice și marketing CBS Reaserch: “Azi avem antrenați fără supraveghere 30 de intervietori plus trei de rezervă, care se află tot în oficiu.”


Un astfel de After Poll a fost organizat și la prezidențialele din toamna anului trecut. Reprezentanții WatchDog au spus că rezultatele de atunci au fost practic identice cu cele publicate de CEC.

Sondajul este realizat în cadrul proiectului “Combaterea dezinformării și promovarea integrității electorale”, finanțat de către European Endowment for Democracy, fiind implementat de către comunitatea WatchDog.md, în parteneriat cu Institutul de Politici Publice. Rezultatele prealabile vor fi prezentate la ora 21, iar cele finale la ora 22.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав