COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un şofer a încercat să scoată din ţară două permise de conducere româneşti false

Un şofer a încercat să scoată din ţară două permise de conducere româneşti false

Un conducător auto care efectua cursa Chișinău – Dublin este documentat de către polițiștii de frontieră pentru transportarea în lipsa actelor de însoțire a două permise de conducere românești neveridice. Incidentul a fost consemnat în dimineața zilei de ieri, 8 iunie a.c.

La linia de control pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport cu numere de înmatriculare bulgărești, la volanul căruia se afla un locuitor din capitală, în vîrstă de 31 de ani.

În timpul verificărilor suplimentare au fost depistate, în cutia cu lucrurile personale ale șoferului, două permise de conducere care ar fi perfectate de către autoritățile din România pe numele a doi conaționali. Initial, polițistul de frontieră a observat indici necaracteristici asupra actelor, iar lipsa elementelor de protecție au fost confirmate cu ajutorul tehnicii din dotare.


Audiat, șoferul a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate, menționînd că le-a primit de la doi bărbăți. Cei din urmă rugîndu-l să transmit documentele persoanelor aflate pe teritoriul Uniunii Europene.

Actele au fost ridicate și transmise către laborator pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, conducătorul auto riscă amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load