COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Un sistem de iluminat public stradal, instalat în s. Feștelița

30 sep. 12:30   Societate
1525 0

30 septembrie, s. Feștelița, r-nul Ștefan-Vodă. A avut loc recepția la terminarea lucrărilor preconizate în cadrul proiectului Construcția Sistemului de iluminat public stradal cu utilizarea sistemului inteligent de management energetic din satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă.

Proiectul respectiv este finanțat de Uniunea Europeană și Agenția pentru Eficiența Energetică prin programul „Convenția primarilor – proiecte demonstrative”, relatează Noi.md.

Valoarea totală a proiectului constituie 1 892 216,58 lei. În cadrul proiectului a fost modernizat și extins Sistemul de Iluminat Public al satului Feștelița, utilizînd 239 corpuri de iluminat de tip LED cu puterea de 40 W cît și 2 corpuri de iluminat cu panou fotovoltaic. Mai mult decît atît a fost implementat Sistemul de control și monitorizare a iluminatului public.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X