X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Un singur membru al Consiliului Superior al Magistraturii care nu a trecut pre-vettingul. Care e motivul

9 feb. 10:15   Societate
2360 0

Nina Cernat este, în prezent, singurul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care nu a trecut procedura de Pre-Vetting, spre deosebire de restul membrilor care au trecut testul de integritate.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru susține că și-ar dori ca toți membrii CSM să fi trecut vetting-ul, dar că legislația îi permite Ninei Cernat să rămînă în funcție pînă cînd fotoliul ei va fi ocupat de un alt reprezentant din partea Curții de Apel Chișinău.

„Evident că ne dorim ca toți membrii CSM să fie din rîndul membrilor candidați care au trecut procedura de Pre-Vetting, însă la moment nu avem niciun membru de la Curtea de Apel care să reprezinte interesele instanței la CSM. Este legea 26 care spune că sînt în componența Comisiei pînă la intervenția succesorului”, a explicat Veronica Mihailov-Moraru în ediția din 8 februarie „Cutia Neagră” de la TV8.

„Sigur că nu e de dorit, și Comisia de la Veneția a spus că interimatele nu sînt de preferat decît pentru situații de urgență”, a adăugat ministra Justiției.

De altfel, în CSM nu se regăsește în prezent, nici un candidat din partea CSJ. Ministra și-a exprimat speranța că situația se va schimba curînd, iar locul va fi ocupat de un candidat care a fost reevaluat în cadrul Comisiei Pre-Vetting.

1
2
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?