COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un șef de direcție a fost demis de către ministrul Apărării

Un șef de direcție a fost demis de către ministrul Apărării

Șeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale din cadrul Ministerului Apărării a fost demis prin ordinul ministrului Victor Gaiciuc.

Acesta ar fi vinovat de faptul că unele categorii de militari nu au primit salarii majorate, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Odată cu venirea la conducerea Ministerului Apărării, mi-am propus ca una din priorităţile mele în calitate de ministru să vizeze salarizarea decentă a militarilor Armatei Naţionale…Am insistat asupra majorării salariilor pentru fiecare militar în parte… Din păcate, din motivul că nu am fost informat suficient despre acţiunile, avantajele şi lacunele care ar putea fi înregistrate la acest capitol, m-am pomenit în luna februarie cu o surpriză. Salariile au fost majorate, dar nu pentru toţi militarii. Mai binezis, categoria de sergenţi şi soldaţi ai Armatei Naţionale a fost dezavantajată. Ca rezultat, am dispus cîteva măsuri urgente pentru redresarea situaţiei în domeniu”, a scris Victor Gaiciuc.

Ministrul a cerut să fie evaluate sursele de care dispune bugetul instituției şi să fie identificate modalităţi optime de majorare a salariilor sergenţilor şi soldaţilor cu cel puţin 300 de lei, începînd cu 1 februarie curent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load