TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un regizor își retrage filmul de la concursul „Gala Cineaștilor” și denunță un conflict

Un regizor își retrage filmul de la concursul „Gala Cineaștilor” și denunță un conflict

Regizorul și producătorul de film Alecu Deleu anunță că își retrage filmul „Pași pe graniță”, nominalizat la categoria „Cel mai bun film documentar” din concursul „Gala Cineaștilor ” și denunță un conflict de interese.

„Gala Cineaștilor 2019 este un concurs finanțat de Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova și organizat de Uniunea Cineaștilor, condusă de Virgiliu Mărgineanu, președinte, și, tot dînsul, Director General al OWH Studio, prezent cu trei producții și 23 de nominalizări la premiile galei 2019. Este evident un conflict de interese”, spune Alecu Deleu, într-o scrisoare expediată la adresa redacției UNIMEDIA.


Cineastul a declarat că chiar dacă nu face parte din Uniunea Cineaștilor, o percepe „ca pe o platformă de solidarizare a breslei în fața provocărilor timpului, un antidot contra poluării bucuriei de a trăi și a crea laolaltă, și nu ca pe o plasă de siguranță a clientelismului (apropo, o altă formă de conflict de interese) întro competiție cinematografică autohtonă”.

Acesta i-a sugerat președintelui UCM, Virgiliu Mărgineanu „să reflecteze mai adînc asupra faptului că e pus în fața unei dileme etice de a separa clar afacerea privată de diriguirea unei zone publice și de a simți momentul cînd și unde se trece granița dintre bine și rău.”

Solicitat, conducătorul Uniunii Cineaștilor Virgiliul Mărgineanu s-a arătat surprins de gestul lui Alecu Deleu și a promis că va reveni cu o reacție.

„Gala Cineaștilor 2019” se va desfășura pe data de 20 ianuarie 2020, ora 18:00. Anul acesta, în concurs sînt înregistrate 45 de filme produse în Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri