Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Un protestatar al Partidului Șor, reținut de polițiști

27 oct. 2022,, 12:46   Societate
1410 0

Inspectoratul General de Poliție anunță că a reținut unul dintre reprezentanții protestului desfășurat de Partidul ȘOR din fața Procuraturii Generale „pentru acțiunile de astăzi cu intenții de destabilizare și blocarea intenționată a accesului în sediul Procuraturii Generale, contrar prevederilor Deciziei CSE”.

Potrivit formațiunii ȘOR, este vorba despre Tudor Șoilița, transmite replicamedia.md.

IGP precizează că individul a fost dus la Inspectoratul de poliție pentru documentare.

„Reamintim că dezordinile în masă sînt reglementate de art.285 din Codul Penal al Republicii Moldova”, declară Poliția.

Totodată, în urma acțiunilor de destabilizare ale organizatorilor și participanților la întrunire, bunurile acestora au fost abandonate, fiind creată dezordine și insalubritate în adiacentul Procuraturii Generale.


„Dat fiind faptul că organizatorii au abandonat și neglijat bunurile și nu au asigurat înlăturarea acestora, solicităm Administrației Publice Locale, prin intermediul subdiviziunilor din subordine, să asigure curățenia și salubritatea în raza întrunirii și în adiacent”, precizează IGP.

În reacție, Partidul Șor a calificat acțiunile oamenilor legii drept abuzive.

În ultimele 2 zile, oamenii legii au evacuat mai multe corturi ce se aflau fără supraveghere de la Procuratura Generală. În context, amintim că Inspectoratul General de Poliție (IGP) a solicitat Primăriei Chișinău „să intervină și să ia atitudine” în legătură cu protestul desfășurat de simpatizanții Partidului ȘOR din fața Procuraturii Generale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?