X 

Un procuror, sancționat alături de 5 consilieri din Lăpușna și trei controale inițiate, în ultima săptămînă

15 noi. 2021,, 14:15   Societate
2002 0

Autoritatea Națională de Integritate anunță că a inițiat trei proceduri de control. Astfel, au fost pornite verificări pentru posibile conflicte de interese în privința unui primar din raionul Soroca și a unui director de liceu din UTA Găgăuzia.

Iar, președintele raionului Florești a reintrat în atenția inspectorilor de integritate pentru o eventuală încălcare a regimului juridic al incompatibilităților. Acesta a figurat anterior și într-un dosar pe controlul averii, în cadrul căruia a fost stabilit cu diferență substanțială între averea dobîndită și veniturile realizate. Totodată, în alte opt cazuri au fost emise procese verbale cu privire la refuzul inițierii controlului. Acțiunile au avut loc în perioada 8 - 12 noiembrie, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Astfel, în perioada de referință, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în mărime totală de aproximativ 16 mii de lei. Sancțiunile au fost aplicate pe numele unui procuror din Procuratura municipiului Chișinău și a cinci consilieri din Consiliul local Lăpușna din raionul Hîncești. Subiecții au fost amendați pentru faptul că nu au depus declarațiile de avere și interese personale.

În săptămîna precedentă, inspectorii de integritate au refuzat să inițieze proceduri de control în opt cazuri. Refuzurile vizează controlul averii pe numele unui fost primar din raionul Telenești și un consilier raional din Fălești. În alte șase cazuri, nu au pornit controale pe regimul conflictelor de interese și a incompatibilităților în care erau vizați un primar din raionul Ungheni, un viceprimar din nordul republicii, un consilier din municipiul Edineț, un contabil dintr-o primărie din raionul Orhei, un director de grădiniță și respectiv un consilier din Edineț.

Deciziile de inspectorilor de integritate de a nu iniția aceste controale se argumentează prin faptul că pe toate aceste cazuri nu au existat bănuili rezonabile și informații probante pentru a desfășura anchete.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий