COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un procuror din Cahul riscă închisoare, după ce a reținut ilegal un vameș

Un procuror din Cahul riscă închisoare, după ce a reținut ilegal un vameș

Un procuror din cadrul Procuraturii raionului Cahul este cercetat penal, fiind bănuit de reținerea ilegală și tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Potrivit Procuraturii Generale, temei pentru inițierea respectivului proces penal a servit plîngerea avocatului victimei, care reclama acțiunile ilicite ale procurorului.

Potrivit informațiilor, pe 31 iulie 2019, în lipsa temeiurilor legale, respectivul procuror l-a reținut, în mod ilegal, pe un vameș, l-a plasat în izolator, privîndu-l ilegal de libertate. Deși nu avea probe concludente în privința acestuia, a doua zi, procurorul emite ordonanță de punere a acestuia sub învinuire pentru contrabandă și depune demers la arest. Pe 2 august 2019, Judecătoria Cahul, sediul Central, a respins ca neîntemeiat demersul procurorului, persoana fiind eliberată din reținere.


Pentru aceste infracțiuni, norma penală prevede pînă la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load