COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un preot va merge din poartă în poartă și va sfinți bucatele în noaptea Învierii

Un preot va merge din poartă în poartă și va sfinți bucatele în noaptea Învierii

Va merge prin sat din poartă în poartă și va sfinți bucatele în noaptea de Înviere, iar Sfînta Liturghie o va transmite prin boxele instalate pe stîlpii din sat.

Este vorba de preotul Ion Marin, care a venit cu un mesaj către locuitorii satului Ratuș raionul Criuleni, localitate în care slujește.

Acesta îi roagă pe locuitori să stea acasă în noaptea de Înviere și să nu vină la biserică, întrucît vor fi întorși din drum de către poliție.


„Eu voi dubla volumul pe sat la boxele ce stau pe stîlpi, iar dvs. vă veți simți ca în jurul Bisericii.

Imediat după Sfînta Liturghie de noapte pe care o voi săvîrși doar cu cîntăreții, în jurul orei 02.00 voi porni pe străzile satului pînă dimineață. Cei ce doresc să sfințească bucatele pascale să stați la poartă cu lumînări aprinse cîntînd Hristos a înviat, iar preotul va ajunge la fiecare dintre dvs.

Toată lumea va avea parte de bucate sfințite chiar la gospodăria lor. Cînd voi striga în gura mare din Biserică Salutul Hristot a Înviat dvs. de la poartă să răspundeți tot satul în glas mare Adevărat a Înviat!!!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Părintele Ioan mai afirmă că spre dimineață ar putea trece și pe la locuitorii din Logănești din Criuleni, localitate vecină cu Ratuș.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load