Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1682

Un post de televiziune a fost amendat cu 15 000 de lei din motiv că avea licența expirată

10 feb. 2022,, 14:30   Societate
2298 0

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu 15 000 de lei postul de televiziune Noroc TV pentru că și-a difuzat programele timp de circa patru luni avînd licența expirată. CA susține că a informat prin două scrisori administrația canalului despre expirarea termenului licenței, însă fără rezultat, scrie media-azi.md.

Licența de emisie a postului de televiziune Noroc TV a expirat la 17 octombrie 2021, iar televiziunea a continuat să emită serviciile de programe fără a avea acest drept, fapt constatat prin verificările specialiștilor CA, scrie diez.md

Astfel, în cadrul ședinței din 9 februarie, membrul CA Eugeniu Rîbca a propus sancționarea postului de televiziune cu 19 000 de lei, marja fiind între 15 000 și 20 000 de lei în acest caz, pentru că televiziunea ar fi activat ilegal aproape patru luni și contrar somațiilor autorității. Colega lui, Aneta Gonța, a propus reducerea amenzii pînă la 15 000 de lei din cauza necunoașterii motivelor lipsei de reacție din partea televiziunii. Propunerea ei a fost susținută de majoritatea membrilor CA.

Totodată, membrii CA au decis să suspende examinarea cererii de eliberare a unei noi licențe de emisie companiei Noroc Media pentru postul de televiziune Noroc TV. Televiziunea aparține Doiniței Topală, fiica fostului consilier municipal liberal Iurie Topală, ex-director al întreprinderii Calea Ferată. Cererea de eliberare a licenței a fost depusă pe 12 ianuarie la CA, ziua în care Iurie Topală a fost reținut în Belgia în cadrul unei cauze penale pornite de procurorii din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий