X 
Preşedintele stiri: 3600

Un polițist de frontieră a fost condamnat după ce a cerut o mită de la o femeie

15 mar. 15:15   Societate
1941 0

Un polițist de frontieră a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei după ce a cerut o mită de 50 euro de la o femeie pentru a nu verifica autenticitatea unui test Covid pretins a fi fals.

Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, transmite unimedia.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în iunie 2021, cînd bărbatul, activînd în calitate de subofițer superior al Sectorului Poliției de Frontieră „Aeroportul Internațional Chișinău”, a oprit pentru verificări suplimentare o femeie ce urma să părăsească teritoriul R.Moldova. Mai exact, aceasta a prezentat un test Covid cu semne de falsificare.

Pentru a nu verifica autenticitatea testului prezentat, acesta a pretins și primit 50 de euro, după care a permis persoanei să părăsească teritoriul statului.

Prin sentința din 10 martie, instanța a recunoscut vinovat inculpatul de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, fiindu-i aplicată o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani cu suspendare pe un termen de 5 ani. La fel, acesta este obligat să achite și o amendă de 300 000 lei, dar și privat de dreptul de a ocupa funcții publice cu statut special în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și organele subordonate acestuia pe un termen de 7 ani.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий