X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Un pod rutier transfrontalier va fi construit peste rîul Nistru

19 feb. 12:15   Societate
3849 1

Un pod rutier transfrontalier va fi construit peste rîul Nistru la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți-Yampil.

Podul va avea o lungime de 641 de metri, două benzi de circulație, două benzi de siguranță, două piste pentru cicliști, două trotuare pietonale și o estacadă pe partea ucraineană, transmite Noi.md IPN.

„Construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin partea de est a Republicii Moldova la rețeaua de drumuri de circulație internațional, care va susține necesitățile cetățenilor pentru mobilitate și va facilita comerțul pe piețele internă și internațională, precum și va spori rolul pe care Republica Moldova îl are în calitate de legătură între statele Uniuni Europene și Comunitatea Statelor Independente”, se menționează într-un proiect de hotărîre cu privire la semnarea Acordului între guvernele celor două state.

Finanțarea pentru construcția podului, precum și a infrastructurii conexe pe teritoriul statului vecin va fi asigurată de către Ucraina, iar Guvernul Republicii Moldova va asigura construcția infrastructurii rutiere conexe pe teritoriul său. Cheltuielile pentru construcția drumului de acces spre pod în Moldova sînt estimate la 900 000,0 mii lei.

Guvernul de la Chișinău urmează să aprobe proiectul de hotărîre cu privire la semnarea Acordului cu Guvernul Ucrainei privind construcția podului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав