Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Un pod din Bălți prezintă riscuri majore. ASD: "Trebuie reparat, dar autoritățile locale perturbă graficul de lucru"

19 iun. 15:56   Societate
6968 0

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează cu privire la obiectivul de reconstrucție a lucrărilor de artă situate pe drumul public național R6 ChișinăuOrheiBălți, în contextul declarațiilor primarului mun. Bălți, notează Noi.md.

Potrivit ASD, podul peste rîul Răut și pasajul peste calea ferată sînt de o importanță strategică regională, ambele fiind parte integrantă a centurii municipiului Bălți.

Acestea au fost date în exploatare la începutul anilor 1970, însă în urma expertizei tehnice s-au constatat deteriorări semnificative ale elementelor portante cu tendință rapidă de dezvoltare, care impun necesitatea stringentă de intervenție prin reconstrucția acestora pentru a preveni riscuri majore în trafic.

"Au fost identificate resursele financiare necesare pentru reconstrucția acestor poduri. Proiectul de execuție include și o schemă provizorie de organizare a circulației rutiere pe perioada lucrărilor, coordonată inclusiv cu Primăria municipiului Bălți, care prevede redirecționarea fluxului de transport către alte căi adiacente, drumuri publice naționale gestionate de ASD.

Totodată, o parte semnificativă a traficului rutier de pe centura mun. Bălți este trafic local. În vederea identificării unui consens și minimizării potențialelor deficiențe în procesul de implementare a obiectivului au fost convocate ședințe cu autoritățile publice locale și a agenților economici dislocați în zonă, în cadrul cărora s-au discutat cele menționate și s-au stabilit măsuri necesare pentru a minimaliza disconfortul generat de lucrări {...}", precizează ASD.


Potrivit caietului de sarcini, execuția lucrărilor se va desfășura în cîteva schimburi, cu mobilizarea personalului și a unităților de tehnică necesară. Închiderea circulației se va face doar după asigurarea logisticii corespunzătoare, inclusiv asigurarea șantierului cu prefabricatele necesare.

"Implementarea obiectivului etapizat ar permite utilizarea centurii municipiului Bălți în totalitate, cu acces din ambele părți către podurile supuse reparației (cu excepția sectoarelor aflate în reparație). Totuși, schimbările frecvente de poziție ale autorităților publice locale perturbă inițierea și graficul de implementare a obiectivului.

Mizăm într-o colaborare constructivă și constantă. ASD reiterează că starea actuală a podurilor este nesatisfăcătoare (prea critică) și necesită intervenție urgentă", punctează ASD.

Amintim că recent Alexandr Petkov a declarat că Guvernul insistă să lanseze reparația a trei poduri fără a asigura căi de ocolire.

1
1
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав