Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Un pescar a fost salvat de la înec

4 ian. 19:45   Societate
1648

Un pescar a fost salvat de de la înec, în dimineața acestei zile. Cazul a avut loc pe lacul Ghidighici din localitatea Vatra. Potrivit IGSU, un tînăr de 21 de ani s-a prăbușit sub podul de gheață subțire a bazinului acvatic în timpul pescuitului, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info.

În ajutorul bărbatului imediat au intervenit salvamarii de la stația de salvare nr.4. În cel mai scurt timp persoana a fost scoasă din apa rece a lacului fiind predată medicilor veniți la fața locului pentru îngrijiri necesare.

La moment viața acestuia nu este în pericol. În acest sens, specialiștii IGSU atenționează populația că în perioada rece a anului cînd temperaturile oscilează între minus și plus, aflarea pe stratul de gheață prezintă pericol pentru viața. Pescarii sînt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucît grosimea acesteia nu depășește 8-10 cm.

Pentru ca, aflarea pe gheața a lacurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv. O atenție sporită este acordată copiilor, în special în perioada vacanței de iarnă. Maturii sînt rugați să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice și pe podul de gheață. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав