TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un pescar a fost salvat de la înec

Un bărbat de 57 de ani a fost salvat de la înec de către scafandrii din cadrul Detaşamentului regional căutare salvare nr.1 al IGSU, în după amiaza zilei de 15 ianuarie 2020, transmite NOI.md.

Pescarul risca să moară prăbuşit sub gheaţa subţire a lacului Ghidighici din municipiul Chişinău,

Potrivit primelor detalii, bărbatul a mers la pescuit şi a înainta pe lac chiar dacă gheaţa bazinului nu era mai groasă de 2 cm. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 12:53 după ce mai mulţi oameni au auzit strigătele disperate ale omului prăbuşit sub gheaţă.

Echipa de scafandri a IGSU au reuşit rapid să ajungă la faţa locului şi să salveze bărbatul. Operaţiunea de salvare a fost încheiată la 13:09 după ce salvatorii au extras persoana, oferindu-i primul ajutor calificat. La moment bărbatul se află în afara oricărui pericol.

În contextul celor întîmplate Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndemnă amatorii de pescuit la copcă să evite această activitate în special dacă temperaturile aerului sînt în oscilaţie, iar gheaţa lacurilor şi rîurilor este subţire.


Specialiştii informează că aflarea pe lacuri şi iazuri nu prezintă pericol doar în cazul în care grosimea gheţii depăşeşte 8 -10 cm. În situaţii de risc oamenii sînt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load